Home > Expertise > Trainingen > Problem Solving & Decision Making
Problem Solving & Decision Making Training

Inovative training problem solving & decision making

Denk je binnen je organisatie mee bij problemen oplossen en besluiten nemen? En wil je de analytische en creatieve denkkracht van jezelf én je medewerkers vergroten? Volg onze training innovative Problem Solving & Decision Making (iPSDM). Je verbetert je kritische denkvaardigheden en je leiderschapskwaliteiten bij het oplossen van problemen en het aanpakken van complexe onderwerpen. Zo draag je bij aan de groei van jouw organisatie. 4-daagse training Verbeter je denkkracht en wordt een leider in complexe problemen en besluitvorming Schrijf je online in!


Voor wie?

De training iPSDM is bedoeld voor managers en medewerkers die meedenken bij problem solving & decision making, zoals leidinggevenden, professionals, managers en projectleiders. We hebben steeds plek voor maximaal 12 personen.

Dit levert het op

  • Je kunt oorzaken van complexe problemen vinden
  • Je benut alle kennis en ervaring van je team
  • Je neemt goed onderbouwde beslissingen en stelt duidelijke prioriteiten
  • Je gebruikt analyse-tools om je conclusies te onderbouwen
  • Je analyseert risico’s en neemt gerichte tegenmaatregelen
  • Je bent in staat om een concreet actieplan op te stellen

Inhoud training innovative Problem Solving & Decision Making 

De training iPSDM is een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Je kunt het geleerde meteen toepassen in je eigen werk. Je leert de RATIO-aanpak. Dat is dé manier om mensen dezelfde kant op te laten kijken, ook als het ze (nog) niet eens zijn met elkaar. Aan bod komen verschillende methodes zoals Context Beoordeling, Event Mapping, Eisenhower Diagram, Probleemanalyse, Human Factor Analyse, Besluitvormings- en Risicoanalyse. Voorafgaand aan de training volg je een aantal e-learning modules (12 maanden onbeperkt toegang).

De 4-daagse training wordt aangeboden als open inschrijving en maatwerk incompany programma. We maken de training dan op maat voor jouw organisatie en jouw situatie.

Opbouw van de 4-daagse training

Blok 1
Dag 1 - Introductie problem solving en het RATIO model. Je gaat aan de slag met de Context Beoordeling, Event Mapping en het eerste deel van ProbleemAnalyse. Na de theorie gaan we direct oefenen.
Dag 2 - Vandaag staat deel 2 van ProbleemAnalyse op het programma, we oefenen weer veel en bespreken de cruciale rollen bij problem solving en vraagvaardigheden. Tussen blok 2 en 2 worden praktijkvoorbeelden uitgewerkt.
Blok 2
Dag 1 - We bespreken de praktijkopdrachten, we verdiepen de methoden van blok 1 en je leert de Human Factor Analyse toe te passen.
Dag 2 - Je leert alles over het organiseren van een besluitvormingsproces met draagvlak, hoe je dit kunt implementeren en een unieke stap in het proces voor risicoanalyse.

Je ontvangt het certificaat ‘…’ als bewijs van bekwaamheid.

Kies ook voor onze RATIO-aanpak

Zoek je een grondige en duurzame aanpak om problemen en vraagstukken binnen je organisatie op te lossen? Je leert het in onze training innovative Problem Solving & Decision Making. De RATIO-aanpak wérkt.
Schrijf je vandaag nog in voor de open training iPSDM. Reserveer de datum van je voorkeur. Óf kies voor een incompany training. Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Daarom CoThink

  • Meer regie, meer structuur, meer resultaat
  • Leer van zeer ervaren facilitators
  • Beproefde methode, direct toepasbaar


Trainingsoverzicht 
PSDM training - Toepasbaar in werk en privé, Skills For Life!
De meest complexe problemen lijken na de training oplosbaar en daardoor een uitdaging of gewoon leuk.

Deel deze pagina op

terug naar de training

Selecteer een startdatum

22 september 2020
Lesdagen
Dag 1 en 2 : 22 & 23 september 2020
Dag 3 en 4 : 13 & 14 oktober 2020

Locatie
De training vindt plaats op onze eigen trainingslocatie, Mariënhoef 9a, 3851 ST Ermelo. Routebeschrijving

17 november 2020
Lesdagen
Dag 1 en 2 : 17 & 18 november 2020
Dag 3 en 4 : 9 & 10 december 2020

Locatie
De training vindt plaats op onze eigen trainingslocatie, Mariënhoef 9a, 3851 ST Ermelo. RoutebeschrijvingGroepsgrootte
Gemiddeld is de groepsgrootte per training 12 deelnemers.


Investering
De training vraagt een investering in tijd en geld. Voorafgaand aan de 4-daagse training op locatie, bestudeer je een aantal e-learning modules van in totaal 2,5 uur studie. De training kost € 2.100,- ex btw en is inclusief lunch. 
Eventuele verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Als je wilt kunnen wij de voor- en/of tussenovernachting incl. ontbijt voor je regelen. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Klik op de gele aanmeldbutton en schrijf je online in.


Mogelijkheden
Deze training geven we ook incompany. Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

andere interessante trainingen