Home > Praktijkcases > Event Map ondergang de Titanic
rhoek titanic

Event Map ondergang de Titanic

20-06-2019 Vraag iemand naar de oorzaak van het zinken van de Titanic en je zult als antwoord “een ijsberg” krijgen. Er was echter heel wat meer aan de hand.

Pieter van Gestel, fanatiek RATIO RCA Facilitator bij KPN, zocht naar een nieuw voorbeeld om collega’s te informeren over de toegevoegde waarde van Event Mapping. Hij vond een zeer uitgebreide tekst op Wikipedia over de Titanic. Vervolgens deed hij op basis van deze informatie een 5-Why analyse en ontwikkelde hij een Event Map. Ter illustratie liet hij ook een voorbeeld zien van een analyse met een andere foutenboommethode. Het resultaat spreekt voor zich.

Deze Event Map laat zieEvent Map Titanicn hoe een zeer uitgebreide tekst eenvoudig toegankelijk en begrijpelijk wordt door te visualiseren.

Je ziet direct wat er naast de ijsberg nog meer een rol speelde, zoals het ontbreken van een cruciale sleutel die nog in de jas zat van een overgeplaatste officier.Meer Praktijkcases

EM klein

Impactanalyse met Event Mapping

10-07-2020 Stel je bent schooldirecteur van een instelling voor speciaal onderwijs en je weet dat je volgend jaar weer minder leerlingen krijgt. Wat doe je dan?
Dan maak je samen een Event Map om de impact te visualiseren.

EM corona

Voorbeeld Event Map coronacrisis

26-03-2020 Krijg overzicht en manage je coronacrisis….met Event Mapping

112 storing

De analyse van de 112 storing

11-09-2019 Hoe kom je erachter wat er misging bij een groot incident? Neem de 112 storing afgelopen juni; zoveel onderwerpen, gebeurtenissen en verschillende betrokken partijen. Een hele kluif om dat te ontrafelen. Ron Vonk nam de uitdaging enthousiast aan en hielp KPN bij de analyse van de 112 storing: