Home > Blogs en meer > Nieuwsbrief > RATIO in lesprogramma HBO-ICT
logo han

RATIO in lesprogramma HBO-ICT

20-02-2019 De RATIO-aanpak is vanaf nu een officieel onderdeel van het lesprogramma van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen ICT opleiding.

Wij CoThinkers verzorgen geregeld gastcollege's en lezingen op universiteiten en hogescholen. Dat vinden we nu eenmaal heel erg gaaf om te doen. En daarnaast is het erg leuk studenten vooruit te kunnen helpen met nog betere problem solving en root cause analyse skills. We horen geregeld van professionals met jaren ervaring die onze trainingen volgen; "Ja, dit (RATIO) had ik veel eerder willen kunnen!". Daarom was het voor ons een grote wens om onze trainingen te integreren in het universitair en HBO onderwijs.

Op 19-2-2019 hadden we onze primeur en werd het werkelijkheid. Ik (Martijn) gaf een dag les op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Een groep van 3e jaars HBO-ICT studenten leerden de basic skills en concepten rondom problem solving en root cause analyse. Het was een intensieve dag waarin ze vooral veel zelf aan de slag gingen. Het thema van de dag was mijn favoriete quote van Albert Einstein:

In 2 sessies van 3 uur leerden ze de basis vaardigheden en concepten van problem solving en root cause analyse. "Een vaardigheid die nuttig is om aan te leren bij het begin van de studie." was 1 van de vele positieve reacties van de studenten. Tijdens de evaluatie met een van de docenten van HAN kwam we snel tot de conclusie dat we dit initiatief samen gaan voortzetten in het volgende schooljaar dat start in oktober. "Dit was de beste les die ik in 3 jaar HBO heb gehad", vertelde 1 student tijdens de afsluiting van de les. Daar zijn we trots op!

 

Meer Nieuws

header nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief Mei 2020

15-05-2020 Zien wat onze ervaringen en inspanningen van de afgelopen tijd voor jou betekenen? Klik op de link naar onze online nieuwsbrief

Met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Online en offline, er kan meer dan je denkt
  • Problem Solving & RCA in een nieuw jasje
  • Meer inzicht met Data Analytics
  • Leiden van online problem solving sessies
  • Keep it fresh - RCA Skills booster
  • Leuk om te delen
  • Agenda (bijna te vol om waar te zijn)

nwsbriefHdr4kantOranje

Nieuwsbrief maart 2020

31-03-2020 Leuk nieuws en er is weer meer te leren bij ons. En ook online ;).
In deze tijd waar verbinding, resultaat en zinvolle tijdsbesteding centraal staan, zijn wij als Problem Solvers creatief en vindingrijk om jou te blijven ondersteunen.

kerst2

Nieuwsbrief december 2019

13-12-2019 Inspirerend en druk bezocht CoEvent, kennisdeling, verrijking, weetjes en meer. We wensen iedereen sfeervolle dagen en een nog kleurrijker 2020 !