Home > Blogs en meer > Nieuwsbrief > ’s Werelds 1e lichting officieel getrainde Major Incident Managers is een feit!
mim 4kant

’s Werelds 1e lichting officieel getrainde Major Incident Managers is een feit!

31-10-2018 5 getalenteerde Major Incident Managers (MIM) hebben de leergang Next Level Major Incident & Problem Solving met veel enthousiasme gevolgd. Ze gaan in de komende weken een officiële checkout sessie faciliteren als een soort examen. Daarna volgt er een officiële afsluiting met presentaties van alle deelnemers. Dat is het ook het moment dat ik de certificaten en faciliteer sets mag overhandigen.

Joost Kok, MIM’er bij Fujitsu over wat hij geleerd heeft; “Wees alert op aannames en schijninformatie; wanneer je met verkeerde informatie op pad gaat bestaat de kans dat je mag concluderen dat je met windmolens hebt gevochten. Toets uitvoerig de informatie die op tafel komt, en vraag tot in den treure WBDU" (Waar. Blijkt Dat Uit).


In de leergang ging het natuurlijk over RATIO en het toepassen in complexe en stressvolle situaties. We hebben ook veel geoefend met de bijbehorende vaardigheden zoals omgaan met groepsdynamiek, om gaan verschillende rollen, denkvoorkeuren, faciliteren, omgaan met weerstand, voorbereiding van sessies etc. Ook de 5 meest essentiële skills van iedere MIM’er zijn uitgebreid aan bod gekomen.

Nick Ruppert, MIM’er bij Fujitsu over de leergang; “De training is erg fijn met een juiste mix tussen presenteren en zelf actief de methode oefenen. De training heeft mij geholpen om Major incidenten op een betere manier te begeleiden en door de methode te gebruiken sneller te achterhalen waar het probleem zich af speelt maar ook waar het probleem zich juist niet afspeelt”

Deze leergang organiseren we incompany (zoals nu bij Fujitsu), en in open inschrijving.

Ben je benieuwd naar de 5 essentiële skills van iedere professionele Major Incident Manager? Maak je interesse kenbaar bij Martijn Maas!

Meer Nieuws

header nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief Mei 2020

15-05-2020 Zien wat onze ervaringen en inspanningen van de afgelopen tijd voor jou betekenen? Klik op de link naar onze online nieuwsbrief

Met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Online en offline, er kan meer dan je denkt
  • Problem Solving & RCA in een nieuw jasje
  • Meer inzicht met Data Analytics
  • Leiden van online problem solving sessies
  • Keep it fresh - RCA Skills booster
  • Leuk om te delen
  • Agenda (bijna te vol om waar te zijn)

nwsbriefHdr4kantOranje

Nieuwsbrief maart 2020

31-03-2020 Leuk nieuws en er is weer meer te leren bij ons. En ook online ;).
In deze tijd waar verbinding, resultaat en zinvolle tijdsbesteding centraal staan, zijn wij als Problem Solvers creatief en vindingrijk om jou te blijven ondersteunen.

kerst2

Nieuwsbrief december 2019

13-12-2019 Inspirerend en druk bezocht CoEvent, kennisdeling, verrijking, weetjes en meer. We wensen iedereen sfeervolle dagen en een nog kleurrijker 2020 !