Home > Expertise > Trainingen > RCA Facilitator
RCA Facilitator Training

RCA Facilitator

Heb je te maken met hardnekkige problemen in je organisatie? Problemen die leiden tot (bijna-) incidenten, ernstige schade, hoge kosten en een slecht imago? Volg onze training RCA Facilitator. Hier leer met een goede RCA-methode ervaren teams met experts te faciliteren bij het onderzoeken en oplossen van deze problemen 5 dagen + coaching Mét certificering Meer regie, meer structuur, meer resultaat Schrijf je online in!


Voor wie?

Je hebt al een goede RCA basisvaardigheid geleerd in een training iRCA of iPSDM, maar je wilt nog beter worden in samenwerken en leiden van RCA’s. Je wilt het beste uit je collega’s halen en je bent bereid de regie te pakken in het onderzoeksteam.

Dit levert het op

  • Je kunt korte effectieve RCA sessies in kleine teams organiseren om snel inzicht te krijgen
  • Je kunt RCA sessies met multidisciplinaire teams organiseren en begeleiden om een probleem tot op de bodem uit te zoeken
  • Je levert heldere en professionele RCA fact sheets en RCA rapporten.
  • Je kunt in verschillende rollen werken (probleemeigenaar, expert en onafhankelijk facilitator)
  • Je kent de methode en vertrouwt op het proces, hoe lastig het probleem ook lijkt
  • Jij weet de routine aan te brengen waardoor collega’s incidenten sneller analyseren en problemen ook daadwerkelijk oplossen.


Inhoud training RCA Facilitator

Deze 5-daagse training bestaat uit 2 blokken met daartussen coaching bij het uitvoeren van praktijkopdrachten. Je leert de methode helemaal beheersen en krijgt professionele en persoonlijk feedback op de manier waarop je faciliteert. Certificatie volgt na een echte facilitatie, bij een actueel probleem in een bedrijf.

Opbouw training RCA Facilitator

Kick-off (1 dag)
Tijdens de kick-off zetten we weer even de puntjes op de i van de methoden die je geleerd hebt. We behandelen de basis principes voor een effectieve RCA Faciitator.
Blok 1
In twee dagen plus 1 avond leer je alles over de conceptuele vaardigheden, methodische verdieping en de rolverdeling bij sessies. Je gaat veel oefenen en je krijgt meteen veel feedback.
Blok 2
In twee dagen plus 1 avond leer je alle facilitatorvaardigheden die je nodig hebt: leiden van sessies, effectieve communicatie, persoonlijke effectiviteit en omgaan met weerstanden en voorkomen van conflicten. Natuurlijk wordt in deze twee dagen ook weer veel geoefend in combinatie met de RCA methoden.

Je ontvangt het certificaat ‘RCA Facilitator’, als bewijs van bekwaamheid. En wees welkom in ons Facilitator netwerk: the FIRM.


Word ook gecertificeerd RCA-facilitator 

Word je ook graag die kritische en creatieve RCA-facilitator? Schrijf je dan vandaag nog in voor de open training RCA Facilitator. Reserveer de datum van je voorkeur. Óf kies voor een incompany-training. We maken de training dan op maat voor jouw organisatie en jouw situatie. Wil je liever eerst wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Daarom CoThink

  • Meer regie, meer structuur, meer resultaat
  • Leer van zeer ervaren RCA-facilitators
  • Beproefde methode, direct toepasbaar


Trainingsoverzicht 
Dé training die eigen perspectief binnen het bedrijf en het perspectief voor het bedrijf in positieve zin verandert.
Met afstand de meest nuttige training die ik heb gedaan. RCA Facilitator H. Beeksma

Deel deze pagina op

terug naar de training

Selecteer een startdatum

3 september 2020
Ermelo
Lesdagen
Dag 1 : 3 september 2020
Dag 2 en 3 : 17 & 18 september 2020
Dag 4 en 5 : 6 & 7 oktober 2020

Locatie
De training vindt plaats op onze eigen trainingslocatie, Mariënhoef 9a, 3851 ST Ermelo.

20 oktober 2020
Ermelo
Lesdagen
Dag 1 : 20 oktober 2020
Dag 2 en 3 : 12 & 13 november 2020
Dag 4 en 5 : 1 & 2 december 2020

Locatie
De training vindt plaats op onze eigen trainingslocatie, Mariënhoef 9a, 3851 ST Ermelo.Groepsgrootte
De groepsgrootte is gemiddeld 4 deelnemers per training.

Investering
Deze training vraagt een investering in tijd en geld: € 3.950,-. Dit bedrag is inclusief lunch- en diner arrangement, alle materialen, maar exclusief btw.

Eventuele verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Als je wilt kunnen wij de voor- en/of tussenovernachting incl. ontbijt voor je regelen. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Klik op de gele aanmeldbutton en schrijf je online in.


Mogelijkheden
We kunnen deze training ook incompany verzorgen. Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

andere interessante trainingen