Home > Expertise > Trainingen > Advanced Problem Solving & RCA
Advanced Problem Solving & RCATraining

Advanced Problem Solving & RCA

Je hebt de essentiële problem solving vaardigheden en methodieken onder de knie en toegepast. De volgende stap is het oplossen van terugkerende problemen met hoge impact. Dat vergt een grondige en effectieve aanpak: RATIO. In deze training ontwikkel jij je vaardigheid nog verder en ga je dieper in op de methodes die je al kent uit de Essentials training en de Problem Solving Pitstop. Daarnaast krijg je in deze training extra stappen en methoden. Hiermee ben jij in staat om nog effectiever en efficiënter problemen op te lossen, ook bij terugkerende, hardnekkige problemen met veel impact.


Voor wie

Deze training is voor professionals en leidinggevenden in kwaliteit, maintenance, proces & productie, incident & problem management en HSE die te maken hebben met (structurele) problemen of incidenten met hoge impact. Als vooropleiding heb je de Problem Solving & RCA Essentials training gevolgd.

Dit levert het op

  • Je kunt een messcherpe probleem visualisatie en definitie maken
  • Je weet de oorzaken van structurele problemen te vinden en herhaling te voorkomen
  • Je weet hoe je maximaal gebruikmaakt van de kennis en ervaring van collega’s
  • Je voorkomt `jumping to conclusions and solutions'
  • Je kunt complexe problemen helder vastleggen en overdragen
  • Je onderscheidt jezelf als expert op problem solving gebied

Inhoud training Advanced PS & RCA

In deze praktijkgerichte training verdiep je jouw problem solving skills nog verder. De basis van de training is de RATIO-aanpak. Hiermee ben je in staat om complexe, terugkerende problemen met hoge impact effectief aan te pakken. Dat betekent niet alleen het probleem scherp definiëren en oorzaken vinden, maar ook maatregelen implementeren en de resultaten borgen.

De methoden Event Mapping en Probleem Analyse die je al kent gaan we uitbreiden en toepassen op complexere problemen. Daarnaast gaan krijg je minimaal 1 extra methode uit de RATIO-toolbox. Human Factor Analyse: om de oorzaken van menselijk falen te onderzoeken zonder dat de schuldvraag in de weg zit of Data Analytics: om informatie te verifiëren en te verzamelen met behulp van data.

Deze uitdagende training is een mix van theorie met veel praktijkoefeningen. Daarmee kun je wat je leert direct toepassen in je werk. Voorafgaand aan de training volg je een aantal e-learning modules (12 maanden onbeperkt toegang) en werk je een praktijkcase uit.

Opbouw van de training

Classroom:
De classroom versie van deze training duurt 2 aangesloten dagen en wordt aangeboden als open inschrijving in onze trainingsruimte in Ermelo en als maatwerk in-company programma. We hebben steeds ruimte voor 12 deelnemers.
Online:
De online-versie van deze training bestaat uit 4 sessies van 3 uur. Tijdens deze online sessies hebben de deelnemers veel interactie met de trainer. De oefeningen doen we in groepjes via break-out sessies, natuurlijk ook online.
In de agenda herken je welke trainingen online zijn, en welke reguliere classroom trainingen zijn.
Je ontvangt na afloop het Advanced Problem Solving & RCA certificaat. Met dat certificaat kun doorstromen naar de Problem Solving & RCA Leadership training.

Bekijk welk resultaat de CoThink RCA-trainingen Indaver oplevert.

Waarom de RATIO-aanpak?

RATIO is geïnnoveerd door jarenlange praktijkervaring en schaalbaar van kleine tot grote, complexe problemen. RATIO voegt een praktisch “hoe” toe aan het “wie, wat, wanneer” van bestaande processen. Het resultaat: maximale logische denkkracht om tot heldere analyses, besluiten en doelgerichte risicobeoordelingen te komen.

- maakt gebruik van logische denkkracht
- voldoet aan de IEC 62740 norm voor Root Cause Analysis
- visuele aanpak voor snellere inzichten
- ontworpen om effectieve samenwerking te faciliteren
- stimuleert lerend vermogen
- bespaart tijd en geld

Daarom CoThink

  • Meer regie, meer structuur, meer resultaat
  • Leer van zeer ervaren problem solvers
  • Beproefde methode, direct toepasbaar


Trainingsoverzicht 

Deel deze pagina op

terug naar de training

Selecteer een startdatum

9 november 2020
ONLINE
Lesdagen
Start - 9 november 2020
Dag 2 - 12 november 2020
Dag 3 - 18 november 2020
Dag 4 - 20 november 2020

Locatie
De online sessies zijn van 13:00-16:00 uur.

10 november 2020
Ermelo
Lesdagen
10 en 11 november 2020

Locatie
Classroom - Mariënhoef 9a in Ermelo

30 november 2020
ONLINE
Lesdagen
Start - 30 november 2020
Dag 2 - 3 december 2020
Dag 3 - 8 december 2020
Dag 4 - 10 december 2020

Locatie
De online sessies zijn van 13:00-16:00 uur.Groepsgrootte
De groepsgrootte is gemiddeld 12 deelnemers per classroom training en maximaal 6 deelnemers bij de online variant.

Investering
De open inschrijving training; 2 dagen classroom - online  4 x 3 uur, kost € 1.125,- excl. btw. Uitnodiging voor de online sessie ontvang je ruim van tevoren van de trainer.
De catering organiseren wij. Eventuele verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Als je wilt kunnen wij de voor- en/of tussenovernachting incl. ontbijt voor je regelen. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Klik op de gele aanmeldbutton en schrijf je online in.

Mogelijkheden
We verzorgen deze training ook incompany. Neem voor vragen hierover gerust contact met ons op.

andere interessante trainingen