CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.Nieuws

Nieuws

Geslaagde FiRM bijeenkomst bij Strukton Rail

De Facilitators in RATIOnele Methoden (a.k.a. de FiRM) waren op 14 maart te gast bij Strukton Rail in Amersfoort. Op het terrein van de winterschool van Strukton Rail in Amersfoort ontvingen René Obbes, Robert Schuil en Jan Bouman ca. 30 Facilitators van uiteenlopende bedrijven zoals de Belastingdienst, MaxGrip, Politie NL, KPN, Fujitsu, Jansen Biologics.

De FiRM bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor gecertificeerde RATIO-Facilitators en vinden elke keer op een andere locatie plaats. Het doel van de bijeenkomst: delen van ervaringen, leren van elkaar en bijpraten. Het programma bestond uit de volgende onderdelen:

 • Introductie en rondleiding bij Strukton Rail waarbij Jan Bouman gepassioneerd vertelde over POSS® waarmee Strukton Rail via slimme monitoring precies op tijd onderhoud kan uitvoeren. Gewapend met helm en veiligheid schoenen trokken de Facilitators erop uit met Jan Bouman om dit werkend te zien bij echte wissels op het terrein van de winterschool.
 • Jan De Vocht van Janssen Pharmaceuticals in Geel liet zien hoe hij een eenvoudige 5 Why training had ontworpen voor zijn collega’s. Om de Facilitators de kans te geven hun vaardigheden te tonen werd een praktijkcase gebruikt om te faciliteren.
 • Ron Vonk nam de deelnemers mee met de nieuwste ontwikkelingen binnen CoThink. Een nieuwe training is de “Skills Booster”. Meer info vind je hier https://www.cothink.nl/ratio-skills-booster/
 • Martijn Maas vertelde hoe je efficiënt kunt faciliteren tijdens een crisis situatie. Een probleem lijkt complex na een incident maar probeer eens tijdens een incident de complexiteit te overzien.

De middag werd besloten met de gelegenheid om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het was weer een succesvolle FiRM bijeenkomst in een inspirerende omgeving. Bedankt Strukton Rail voor de goede verzorging en de locatie!

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan voor RCA Facilitator training!

 

« Terug naar het overzicht
 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact