CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.RATIO

RATIO

De RATIO-aanpak

Wij maken het verschil door gebruik te maken van de RATIO-aanpak die creatief en kritisch denken stimuleert. Dit vormt de kapstok voor alle activiteiten en geeft de leidraad van denken naar doen. De RATIO-aanpak geeft een duurzame, structurele en succesvolle werkwijze voor het samen oplossen en voorkomen van problemen en het continu verbeteren. De aanpak wordt ondersteund door de beste methodieken uit verschillende werelden en wordt met succes als best practice toegepast door onze klanten

RATIO.png

IEC 62740 norm/standaard

De RATIO-aanpak van CoThink wordt door veel bedrijven gebruikt als de standaard voor Root Cause Analysis en is getoetst aan de IEC 62740 norm en dekt deze norm volledig. Voor een zorgvuldig RCA onderzoek gebruikt een door CoThink getrainde RCA facilitator de meest effectieve methoden zoals 5WHy, Event Mapping , Probleem Analyse, Human Factor Analyse en overige methoden die in de norm  genoemd worden. De juiste keuze van goede methodes is ook afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk. De juiste keuze is een voorwaarde voor zorgvuldig RCA onderzoek, voor succesvolle partnerships, samenwerking en voor duidelijke communicatie.  Een getrainde en vaardige RCA facilitator kiest de juiste methode en schakelt tussen de verschillende methoden. Een RCA onderzoek door CoThink is daarom sneller en diepgaander zodat herhaling voorkomen wordt.

 

CoThink Event Mapping

In de RATIO-aanpak staat de Event Map centraal. Een situatie of probleem bestaat altijd uit meerdere oorzaken, bevorderende omstandigheden en doorbroken barrières. Event Mapping helpt om zo'n situatie te structureren en te visualiseren. Hierdoor ontstaat een volledig beeld dat iedereen begrijpt en waarmee gericht aan echte oplossingen gewerkt wordt. Een hulpmiddel om met elkaar in gesprek te gaan over dat wat gebeurd is, in plaats van een woordenstrijd gelijk hebben of gelijk krijgen.

Event Mapping.png

Praktijkvoorbeelden uit het nieuws verdienen ook zo'n heldere structuur en overzicht. Hier vind je de praktijkvoorbeelden die wij hebben uitgewerkt.

Dienstverlening

Tijdens het faciliteren, passen wij de RATIO-aanpak zelf toe als facilitators bij lastige vraagstukken. CoThink traint op verschillende niveaus werknemers in jouw organisatie in het begrijpen, toepassen en uitdragen van de RATIO-aanpak. Daarnaast helpen wij jouw organisatie bij het implementeren van deze aanpak.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact