CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.Faciliteren

Faciliteren

Faciliteren

Belangrijke vraagstukken hebben een objectieve en krachtige procesbegeleiding nodig. Je wilt toch dat jouw vraagstuk snel opgelost wordt? En minstens zo belangrijk: dat toekomstige problemen voorkomen worden? Een CoThink facilitator organiseert het succes.

Waar gaat het precies om?

CoThink helpt je om vakkundig en snel dat scherp te krijgen waar het precies om draait. Terwijl het management en de experts zich vooral kunnen richten op de inhoud van een vraagstuk, zorgt de facilitator voor het proces. Hij zorgt voor de voortgang, het oplossen van obstakels en houdt het overzicht door gebruik van gestructureerde methoden.

De facilitator brengt de situatie helder in kaart, creëert betrokkenheid en verbinding, maakt onderscheid tussen feiten, gevoelens en meningen, bereikt consensus en motiveert. Juist hierdoor is de CoThink facilitator in staat om effectief samen te werken aan een duurzame oplossing van het vraagstuk. Voorbeelden van complexe vraagstukken, elk met een specifieke aanpak en dynamiek, zijn:

 • het in kaart brengen van de situatie inclusief de organisatiesensitiviteit
 • de oorzaak van problemen bepalen
 • een afgewogen voorstel doen of een keuze maken
 • het ontwikkelen van plannen en projecten
 • het voorkomen van problemen en het benutten van kansen
 • het uitvoeren van risicoanalyses.

Wil je meer informatie over faciliteren of hoe wij je verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons.

FoIP

Wil je problemen wel efficiënt oplossen, maar Is het niet mogelijk om experts in één ruimte op hetzelfde tijdstip, fysiek bij elkaar te brengen? Dan biedt online faciliteren de oplossing met behulp van FoIP (Faciliteren over Internet Protocol). Wil je meer weten over hoe FoIP werkt en wat het je oplevert? De onderstaande presentatie legt het kort uit. 

 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact