CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.iRCA

Innovative Root Cause Analysis (iRCA)

iRCA is de basis voor het oplossen van vraagstukken en problemen. De vaardigheidstraining is gebaseerd op de RATIO-aanpak en wordt door velen beschouwd als de “best practice” op het gebied van RCA. Door het stellen van de juiste vragen wordt onderlinge communicatie verbeterd en worden voorbarige conclusies voorkomen. Op grond van feiten worden problemen zorgvuldig geanalyseerd. Dit leidt tot het vinden van duurzame oplossingen. Door visualisatie van probleem en het proces ontstaat inzicht en overzicht.

“Terug naar de schoolbanken, maar een zeer effectieve methode en middelen om tot de kern te komen van een probleem” – Martijn Steine, AkzoNobel

Resultaat

Na het volgen van de training en het oefenen en uitvoeren van deze basis, behaal je de volgende resultaten:

 • Vaardigheid van medewerkers in het snel en effectief oplossen van problemen
 • Betere operationele resultaten door minder terugkerende problemen.
 • Maximaal gebruik van inhoudelijke kennis en ervaring van de deelnemers.
 • Grotere betrokkenheid en samenwerking tussen medewerkers.

Waardering

Deze training wordt door onze deelnemers gewaardeerd met een 9.2.

Doelgroep

iRCA is bedoeld voor iedereen binnen je organisatie die werkt aan problemen en vraagstukken. Daaronder verstaan wij bijvoorbeeld: technici, troubleshooters, servicemonteurs, incidentmanagers, problemmanagers, helpdeskmedewerkers, etc.
De groepsgrootte is gemiddeld 12 deelnemers per workshop.

Opbouw

De training bevat een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen en directe toepassing op het eigen werk, zodat eigen problemen direct aanpakt worden. Hierbij worden verschillende methoden zoals Event Mapping, ProbleemAnalyse en Human Factor Analyse behandeld. 

Deze training duurt 3 dagen en wordt aangeboden als open inschrijving en maatwerk in-company programma.


Voorafgaand aan de training volgen deelnemers een aantal E-learning modules. Bovendien heeft iedere deelnemer twaalf maanden onbeperkt toegang tot E-learning.

Geïnteresseerd?

Voor een incompany training bepalen we in een intakegesprek hoe de training aangepast gaat worden naar jouw organisatie en situatie. Meer geïnteresseerd in de Open Inschrijvingen? Vindt de meest recente data onderaan deze pagina. Voor vragen en het maken van een afspraak, neem contact met ons op.

Naar de andere trainingen

 

iRCA

 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact