CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Martijn Maas

Martijn Maas

Martijn Maas (1973) is Managing Partner en senior consultant bij CoThink Ik ben een problem solver, verbeteraar en inspirator.

Het simpel maken van complexiteit is een van de belangrijkste sleutels in mijn werk als trainer, facilitator en consultant. Dat is precies waarom ik zo enthousiast ben over onze RATIO-aanpak. Ik ben ook buitengewoon geboeid over hoe we als mensen in elkaar steken en hoe we samenwerken. Het meeste voldoening krijg ik wanneer ik mensen kan helpen om hun intrinsieke motivatie, talenten en vaardigheden op een hoger plan te krijgen.

In meer dan 20 jaar ervaring in ICT heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van leiderschap, communicatie, (major)incident-, crisis-, change- en problem management, verandermanagement, LEAN, ITIL en samenwerking in multiculturele organisaties. Mijn bijzondere passie ligt in het voorspellen, voorkomen, analyseren of oplossen van problemen.

Mijn 4 speciale aandachts gebieden:

Voorspellen van problemen: Ik heb een sterke visie ontwikkeld (en geïmplementeerd) om big data analytics, en machine learning-concepten toe te passen op operationele ICT-omgevingen. Dit maakt voorspellen en dus voorkomen van problemen mogelijk.

Voorkomen van problemen: >80% van de serieuze verstoringen in ICT zijn het gevolg van een change (verandering). Daar kan je wat aan doen. Ik heb geanalyseerd wat er op dat vlak vaak mis gaat in grote organsaties. De psychologie daarachter is niet zo complex, maar wel een beetje moeilijk. Een nieuwe visie en een sterke methodiek (RATIO) kan het verschil maken. Zelfs naar 50% reductie van incidenten per jaar!

Major Incident Management: dit is de rode draad in mijn carriere: als verantwoordelijke voor een team major incident managers en als uitvoerend major incident manager. Welke talenten en vaardigheden maken nu het verschil? Wat is er anders aan problem solving onder hoge druk? Bij CoThink hebben ik daarvoor de leergang Next Level Major Incident & Problem Solving ontwikkeld.

Samenwerking en communicatie: problemen oplossen doe je samen. De skills die daar voor nodig zijn worden vaak onderbelicht. Informatie overdracht, rolverdeling, communicatie, motivatie, etc. Deze skills staan ook in onze RATIO aanpak centraal, en komen in verschillende vormen in onze trainingen aan bod.

Ik woon samen met mijn echtgenote Tanja in Hamont, Belgie van waaruit we heel graag de wereld verkennen; zoals samen zeilen, de natuur in of een andere cultuur ontdekken. Tanja en ik delen ook onze passie voor de innerlijke mens, we zijn beide psychosociaal counselor (psychotherapeut) en genieten ervan om anderen verder te kunnen helpen. Het echte stoom afblazen doe ik op het podium en in de studio; als bassist van de band Tigre Blanco. Met Tigre Blanco speel ik veel op festivals en vooral in theaters in Nederland. Af en toe maken we een mooie trip voor concerten in het buitenland. Ik neem ook de opnames, mix en mastering van onze muziek voor m’n rekening; hier komen mijn technische affiniteit en mijn creativiteit maximaal samen!

Contact: Stuur een e-mail naar Martijn of bel 06 20 60 96 63

  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact