CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.iPSDM

Innovative Problem Solving & Decision Making (iPSDM)

iPSDM ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van zowel analytische als creatieve denkkracht van je medewerkers, door gebruik te maken van rationele en creatieve denkvaardigheden. Hierdoor wordt effectief aan oplossingen voor lastige vraagstukken gewerkt. Dit versterkt het innovatieve karakter van de organisatie.

“De RATIO aanpak is ‘de’ manier om alle mensen dezelfde kant op te laten kijken, ook al zijn ze het niet (altijd (of altijd niet)) met elkaar eens” - Martijn Steine, AkzoNobel

Resultaat

Na het volgen van de training en het oefenen en uitvoeren van de training op de eigen praktijk, behaalt u de volgende resultaten:

 • Vaardigheid in analytische methoden voor het zorgvuldig onderbouwen van conclusies en aanbevelingen.
 • Vaardigheid in creatieve denktechnieken voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.
 • Inzicht van bestaande patronen in denken en doen.
 • Methoden om ideeën te implementeren.
 • Maximaal gebruik van inhoudelijke kennis en ervaring van de deelnemers.

Waardering

Deze training wordt door onze deelnemers gewaardeerd met een 9.4.

Doelgroep

iPSDM is bedoeld voor leidinggevenden, professionals, managers en projectleiders. 
De groepsgrootte is gemiddeld 12 deelnemers per training.

Opbouw

De training bevat een mix van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen en directe toepassing op het eigen werk, zodat eigen problemen direct aanpakt kunnen worden. Het programma is gebaseerd op de RATIO-aanpak. Hierbij worden verschillende methoden gebruikt, zoals Context Beoordeling, Event Map, Eisenhower Diagram, Timemanagement, Probleemanalyse, Gedragsanalyse, Creatieve methoden, Besluitvormings- en Risicoanalyse en principes van 5 Why, Pareto, Mindmapping en SPC.

Deze training duurt 4 dagen en wordt aangeboden als open inschrijving en maatwerk in-company programma.

Voorafgaand aan de training volgen deelnemers een aantal E-learning modules. Bovendien heeft iedere deelnemer twaalf maanden onbeperkt toegang tot E-learning.

Geïnteresseerd?

Voor een incompany training bepalen we in een intakegesprek hoe de training aangepast gaat worden naar jouw organisatie en situatie. Meer geïnteresseerd in de Open Inschrijvingen? Vindt de meest recente data onderaan deze pagina. Voor vragen en het maken van een afspraak, neem contact met ons op.

Ga naar de andere trainingen

 

iPSDM

 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact