CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Ilse Goedhart

Ilse Goedhart

Ilse Goedhart is e-learning developer bij CoThinkAcademy

Ik geloof in leren. Leren, het verrijken van jezelf, is precies zoals Nelson Mandela heeft gezegd, het meest krachtige middel dat je hebt om jezelf en daarmee de wereld te veranderen. Ik vind het super dat door het volgen van een door mij gemaakte e-learning iemand zichzelf weer een klein beetje heeft verrijkt. Het is dan ook de ultieme uitdaging om de theorie in een zo leuke en interessante en boeiend mogelijke vorm te gieten dat deelnemers niet eens in de gaten hebben dat ze aan het leren zijn.

De modules van de CoThinkAcademy combineren theorie met oefenmodules: het geleerde direct toepassen. Leren doe je door te doen. Bij het maken van de e-learning ben ik mij er ook van bewust dat de modules niet te lang moeten duren en er goed uit moeten zien. Het is een uitdaging om dat steeds te blijven verbeteren.

Mijn wereld is oorspronkelijk een hele andere dan de wereld van e-learning. Na mijn studie Rechten in Leiden heb ik jaren bij een deurwaarderskantoor gewerkt, eerst als jurist en later ook als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Tijdens het werken op kantoor merkte ik al mijn voorliefde voor leren en uitleggen. Samen kennis vergaren en kennis delen om zo een stukje verder te komen met een probleem hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad.

Toen ik later kinderen kreeg en deze naar school gingen heb ik op deze school jarenlang als vrijwilliger Engelse les gegeven met zelf ontworpen materiaal. Het overdragen van kennis is een passie geworden. Ik weet ook zeker dat iedereen kan en wil leren, de stof moet voor iedereen op zijn/haar niveau beschikbaar zijn. Leren maakt dat je groeit en je beter voelt over jezelf.

Onverwacht is e-learning op mijn pad gekomen en ik heb mijzelf daar helemaal in ondergedompeld. Het is precies het vak wat ik zocht en ik kan mijzelf er helemaal in kwijt. Het is creatief maar ook gestructureerd en je hebt altijd een duidelijk doel. Je vertelt een verhaal door tekst en plaatjes. Het stelt mij in staat bij elke module die ik maak zelf ook veel te leren over een bepaalde methode en over het software-programma waar ik de modules in maak.

Het mooie aan de manier waarop e-learning door CoThink wordt gebruikt is dat het een fundament legt voor de vaardigheidsontwikkeling in de trainingen van CoThink. CoThink gelooft in blendend learning, de combinatie van e-learning en “classroom training”. Het aanleren van een vaardigheid in een methode lukt alleen door dit veel te oefenen. Nu deelnemers door e-learning voorzien van een fundament de training binnenkomen is er des te meer tijd en ruimte om te oefenen en, heel belangrijk, fouten te maken. Maar zelfs zonder de feitelijke training zijn de modules waardevol doordat er altijd een mogelijkheid is online te oefenen waarbij je als deelnemer ook direct feedback en uitleg krijgt.

Het maken van elearning heeft één nadeel voor mij en dat is dat je veel moet zitten om het daadwerkelijk te maken. Maar met 3 kinderen en een passie voor dansen kom ik altijd weer van mijn stoel…

Contact: Stuur een e-mail naar Ilse

  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact