CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Bart Smit

Bart Smit

Bart Smit (1975) is trainer/facilitator bij CoThink.

Mijn passie is samenwerken in de techniek. Samen met elkaar ervoor zorgen dat het loopt als een zonnetje, en alle problemen, storingen die dat voorkomen: samen oplossen. Tijdens gesprekken met een onderhoudsmanager kwam het begrip Sharing & Learning naar voren. Toen viel bij mij het kwartje, "dat probeer ik mijn hele loopbaan al te bereiken: de opgedane kennis delen om zo met zijn allen een stap verder te kunnen zetten" Dit is voor mij ook de reden geweest om over te stappen als maintenance engineer naar facilitator en trainer bij CoThink.

Sinds mijn afstuderen aan de HTS Operationele techniek en studie bedrijfskunde in Amsterdam ben ik het onderhoudsvak ingegaan. Voor mij is dat de plek waarbij je bestaande kennis kunt verrijken met je eigen kennis en vaardigheden om vervolgens die stap te maken om met elkaar nog beter werk te leveren. Hiermee ben ik gestart in 2002 bij de energiecentrale van het AMC om de transitie naar een nieuwe energiecentrale voor te bereiden. Na 2 jaar ben ik overgestapt naar MaxGrip om als maintenance consultant klanten een oplossing te bieden voor hun onderhoud. Omdat ik het probleem ook wel eens van binnenuit wilde oplossen ben ik na krap 3 jaar overgestapt naar Corus (nu Tata Steel IJmuiden).

Vanuit de rol van maintenance engineer heb ik mijn bijdrage geleverd aan het optimaliseren van het onderhoud. Bijvoorbeeld door het afstoffen en implementeren van inspectielijsten en het daadwerkelijk laten uitvoeren hiervan. Het aanvullen en optimaliseren van onderhoudsplannen in SAP waarbij uiteindelijk de beheerder met een set goede onderhoud instructies aan de gang kon.
Binnen de Warmband 2 ben ik van 2009 t/m 2012 beheerder geweest om nog meer van binnenuit het operationele en tactische onderhoud te verbeteren. Geconfronteerd met de problemen van alledag was ik dagelijks met storingsreductie bezig, de enig beperking was tijd.

Tijdens mijn functie als beheerder volgde ik ook de RATIO training in 2011/2012 en kreeg ik eindelijk een goed handvat waarmee ik de storingsanalyse kon structureren: een methode, een layout en genoeg problemen in de praktijk om me in vast te bijten.Tijdens deze periode kwam alles samen in de storingsreductie: weten hoe je een probleem een oorzaak geeft en hoe je deze in de praktijk laat oplossen. In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega's, of in de functie van beheerder of als facilitator een aantal problemen structureel opgelost. Mooi voor het bedrijf en fantastisch om te doen. Hiermee kwam ook de behoefte om dit te delen waarna de stap als facilitator en trainer een logische was.

Honden (boxers) vormen voor mij en mijn vriendin een deel van ons leven, we gaan wekelijks met ze trainen en zijn door de week veel met ze bezig. Naast de hondensport ga ik ook graag hardlopen.

Contact: Stuur een e-mail naar Bart of bel 06 13 13 7978

  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact