CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Albert Trip

Albert Trip (1959) is Master Black Belt bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en is als senior adviseur verbonden met CoThink. 

Als Master Black Belt begeleidt Albert een omvangrijk Lean Six Sigma verbeteringsproject bij het UMCG. Alberts passie is het coachen en motiveren van de projectleiders (Green Belts) en de facilitators (Black Belts) om hen weer zicht te geven op een succesvolle voortgang. Daarnaast vervult hij een coördinerende taak in het totale project en geeft hij trainingen op het gebied van Lean Six Sigma. 

Geleidelijk ontwikkelde Albert zich van expert tot coach. Voorafgaand aan zijn functie bij het UMCG was hij elf jaar werkzaam als statistisch adviseur bij IBIS UvA. Daar heeft hij de kracht van Lean Six Sigma leren kennen. De laatste jaren was hij gedetacheerd bij SaraLee/DE in Joure, onder andere om processen te beheersen en te verbeteren met Statistical Process Control (SPC). 

Voordien vervulde Albert die functie ook bij Philips in Stadskanaal. De basis voor het toepassen van statistiek op bedrijfsprocessen heeft hij gelegd bij Philips Eindhoven, bij het interne adviesbureau CQM (Centrum voor Quantitatieve Methoden). 

In 1983 is Albert afgestudeerd in de mathematische statistiek bij de RUG en in 2000 is hij aan de UvA gepromoveerd. Zijn wetenschappelijk onderzoek is gericht op de toepassingen van statistiek. Hij is medeauteur van twee prijswinnende artikelen. 

In zijn grote tuin kan hij zich fysiek uitleven met tuinieren, terwijl hij tot rust komt met menig goed boek. Daarnaast is luisteren naar klassieke muziek een passie. De tijd die dan nog rest gaat op aan lokale politiek.

  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact