CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

Workshop Root Cause Analyse aan de Hogeschool Zeeland

Workshop iRCA Hogeschool Zeeland 1.jpgOp 25 november gaf Bart Smit aan de studenten van de Hogeschool Zeeland een workshop Root Cause Analysis. De vierdejaars studenten van de opleiding International Maintenance Management kregen hun introductie in toegepaste storingsanalyse. De groep van 15 studenten bestond uit een internationaal gezelschap en de voertaal was dan ook Engels.

CoThink Event Map

Na een interactieve uitleg van de Event Map was het de beurt aan de studenten. Zij mochten een Event Map maken van een eenvoudige case waarin alle elementen van de Event Map terugkomen. De studenten hadden goed de waarom/daarom logica toegepast.

ProbleemAnalyse

Nu de studenten in staat waren om de bekende oorzaken in causaal verband te brengen en hiermee te bepalen wat de onbekende oorzaak was, werd het tijd voor de ProbleemAnalyse. Na een korte uitleg aan de hand van de procesvragen starten de studenten met een nieuwe case. Met deze case werden de mogelijke oorzaken getoetst en de meest waarschijnlijke oorzaak bepaald.

Ervaringen

Workshop iRCA Hogeschool Zeeland 2.jpg

De studenten gaven aan het erg interessant, leuk en leerzaam te hebben gevonden. Dit was zeker iets wat ze meer wilden toepassen. Hiermee was precies het doel bereikt: de studenten in aanraking laten komen met de verschillende Root Cause Analyse methodieken en hun de ervaring meegeven dat je geen super expert hoeft te zijn om problemen op te lossen. Begin maar eens met het stellen van de juiste vragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Smit (bart.smit@cothink.nl) of op 06-13 13 79 78).

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact