CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

The FiRM bij het NOC van KPN

Op 28 mei jl. werd The FiRM (Facilitators in RATIO Methoden) warm ontvangen in het Netwerk Operations Center (NOC) van KPN. Bij binnenkomst wordt al druk gepraat, oude bekenden de hand geschud en ervaringen uitgewisseld. Nadat we iedereen langzaam lostrekken van de enorme schermen van het NOC, heet Ron iedereen welkom...

Ruud van Loon (KPN) neemt al snel het stokje van Ron over. Hij geeft een zeer actuele presentatie over het Business Critical Analysis (BCA) team binnen KPN. Het doel, de oprichting en de successen van zelfs diezelfde ochtend nog worden gedeeld. Het is zeer bijzonder te zien en horen hoe dit team dwars door de KPN organisatie heen, grote problemen tackelt en oplost.

Na deze presentatie wordt de groep uitgenodigd in de crisis ruimte van het NOC. Iedereen raakt al snel onder de indruk van de grootte en het belang van het NOC in het beheren van het gehele netwerk van KPN. Daarnaast blijven de verschillende schermen zeer tot de verbeelding spreken.

Eigenlijk is er te weinig tijd voor alle vragen, want we moeten door met het thema van de bijeenkomst: Faciliteren over IP (FoIP):

Naast de gezelligheid moet natuurlijk ook gewerkt worden, dus gaan we aan de slag. Na een korte presentatie over FoIP door Jaap, wordt de groep opgesplitst in 4 groepen (2 groepen faciliteren en 2 groepen vormen de experts). De deelnemers faciliteren 2 cases met behulp van Lync. Naast het goed in kaart brengen van het probleem met behulp van een Event Map, wordt er flink gelachen. De facilitators hebben het door de hilariteit niet makkelijk. Gelukkig worden de rollen bij de tweede case snel omgedraaid en de wraak is zoet…

Iedereen is er van overtuigd dat FoIP een zeer goede methode is om daar waar mensen niet fysiek bij elkaar komen, faciliteren toch mogelijk te maken. Uiteraard wordt kritisch bekeken hoe het eventueel in de eigen situatie toegepast kan worden. De Tips&Tricks vliegen ons om de oren waardoor FoIP nog beter uitgewerkt en aangescherpt wordt.

Tussen de cases door moet er goed gegeten worden. Het buffet met Indisch eten is briljant! Iedereen geniet ervan en schept minstens 2 keer op. De complimenten vliegen door de lucht.

Na de evaluatie van de tweede case is er tijd voor wat nieuws vanuit CoThink. The FiRM heeft vaak de eer nieuwe ontwikkelingen van CoThink als eerste te horen, zo nu ook. Het is niet voor niets een illuster gezelschap, dus een aantal zaken moeten nog geheim blijven. Om een tipje van de sluier op te tillen, denk E-Learning…

Verzadigd van alle nieuwe dingen, is het tijd om af te ronden. Er worden nog snel wat emailadressen uitgewisseld en de laatste handjes worden geschud. De aanwezigen hebben genoten:

Wouter Kamphuis: “Ik vond het weer geweldig om aanwezig te zijn en ben weer met een hoop inspiratie vetrokken naar het Oosten van het land.”

Lucien Geers: “Het was weer een zeer inspirerende sessie!”

We willen graag KPN bedanken voor de mogelijkheid om de bijeenkomst in het NOC te houden. Daarnaast dank voor de aanwezigen, zij hebben ons weer geholpen nieuwe ontwikkelingen nog scherper te maken. Tot een volgende keer!

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact