CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

Samenwerken als oplossing voor schaarste aan Reliability & Maintenance Engineers

MaxGrip, Brunel en CoThink zijn tot een unieke samenwerking gekomen om bij FrieslandCampina invulling te geven aan een in-company vakopleiding voor Reliability- en Maintenance Engineers.

Samen met MaxGrip wordt binnen FrieslandCampina al jaren gewerkt aan het wereldwijd professionaliseren van Asset- en Maintenance Management. Eén van de hulpmiddelen is het ontwikkelen en implementeren van een Maintenance Performance Framework. Brunel detacheert medewerkers voor onderhoudsafdelingen op locaties van FrieslandCampina, waaronder reliability- en maintenance engineers. CoThink mag al vele jaren de medewerkers van FrieslandCampina trainen in Root Cause Analyse,  Problem Solving en het opleiden van RCA facilitators. En als het nodig is dan faciliteren we de Root Cause Analyses van complexe problemen.

Voor de juiste invulling van de rol van reliability- en maintenance engineer was er behoefte aan een interne vakopleiding. Vanwege de jarenlange ervaring met de leergang Reliability & Maintenance Engineering (R&ME) is CoThink gevraagd het programma-management te verzorgen. Voor de beste invulling van de opleiding is een unieke samenwerking tot stand gebracht met MaxGrip en Brunel. De kennis en vaardigheid van de interne processen en standaarden voor R&ME worden door MaxGrip en FrieslandCampina ingebracht. CoThink traint de deelnemers in de benodigde methoden en leert de ze de basisvaardigheden van het faciliteren.  Brunel zorgt voor deelnemers die vanuit Brunel reeds als reliablity- of maintenance engineer binnen FrieslandCampina actief zijn of in de nabije toekomst daarvoor in aanmerking komen. Daardoor wordt een naadloze aansluiting van haar gedetacheerden op de gewenste rolinvulling bij FrieslandCampina geborgd.

Tijdens deze vakopleiding leren de deelnemers niet alleen de belangrijke theoretische basis van Asset- en Maintenance Management. Ze ontwikkelen ook hun vaardigheid in het effectief samenwerken met de verschillende disciplines om de bedrijfsdoelstelling te realiseren. En er is natuurlijk aandacht voor trends als Big Data, Smart Industry, Predictive Analytics, etc. Zo zijn ze klaar voor de belangrijkste uitdagingen van de toekomst in het onderhoud.

Inmiddels is een eerste groep deelnemers enthousiast aan de opleiding gestart. Ze krijgen een combinatie van e-Learning, klassikale trainingsdagen met veel oefeningen, onderlinge feedback en het uitvoeren van praktijkopdrachten. Zo worden zij voorbereid op het effectief invullen van hun rol als reliability- of maintenance engineer bij FrieslandCampina.   

Geïnteresseerd? Neem dan contact op Ron Vonk of klik hier voor meer info over de open inschrijving vaardigheden voor R&ME

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact