CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

Maandelijks 130 rijexamens afgebroken

In de Event Map is het artikel van de NOS gevisualiseerd. Door het visualiseren van de oorzaak / gevolg relatie wordt duidelijk wat er gedaan kan worden om het probleem op te lossen of te voorkomen.

Strafmaatregelen CBR

Bijzonder in dit geval zijn de acties en doorbroken barrière. Een doorbroken barrière is een vooraf genomen maatregel (of afspraak) die niet heeft gewerkt. In dit geval neemt het CBR maatregelen maar de kan niets doen aan het voorkomen van het probleem dat kandidaten zich überhaupt aanmelden. Dat ligt bij de rijschoolhouders. En die melden de kandidaten te vroeg aan. Waarom? Daar zijn geen feiten over maar zou een veel effectievere oplossing zijn voor dit probleem.

Tekort aan examinatoren

Het tekort van examinatoren is wel iets wat het CBR kan beïnvloeden maar hier worden geen acties voor benoemd in het artikel. Toch zou dit een effectieve maatregel zijn om de gevolgen te bestrijden.

(klik op de afbeelding voor de Event Map)

 

Door de Event map ontstaan er goede vragen:

 • Wat veroorzaakt nu precies het probleem? En wat nog meer?
 • Wat hebben we afgesproken om dit te voorkomen? En waarom werkt dit niet?
 • Wat kunnen we doen om dit probleem te voorkomen voor nu? (gevolgbestrijding) En voor later (oorzaak wegnemen)?
 • Wie is waar voor verantwoordelijk?

 

De Event Map draagt bij aan het oplossen en voorkomen van problemen. Meer weten? Probeer dan onze gratis E-Learning introductie en mocht je vragen hebben: mail me op bart.smit@cothink.nl.

« Terug naar het overzicht
 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact