CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

Leergang R&ME 28 succesvol afgesloten

Nog net in het oude jaar vond de feestelijke afsluiting van de inmiddels 28ste Leergang “Vaardigheden voor Reliability & Maintenance Engineering” R&ME plaats. In aanwezigheid van hun leidinggevende ontvingen maar liefst 16 deelnemers hun officiële certificaat!

Blijkens het NVDO Onderhoudskompas 2015 is er een groot tekort aan Reliability Engineers. Veel bedrijven hebben grote moeite bij het werven en vervullen van deze functie. Ook blijkt uit de recente NVDO Suto Benchmark dat 50 % van de bedrijven aangeeft dat er bij continu verbeteren (door bijvoorbeeld RCA, FMEA, RCM) weinig gebruik wordt gemaakt van de kennis op de werkvloer. 

Het zijn juist deze constateringen die de Leergang R&ME beoogt te voorkomen!

Met het behalen van het felbegeerde certificaat R&ME, hebben de deelnemers bewezen kennis en kunde op alle niveaus te kunnen mobiliseren. Niet alleen in theorie, maar juist ook in de praktijk. En daarin zijn ze niet alleen koploper, want de R&ME Alumni kent inmiddels ruim 250 deelnemers die de afgelopen 15 jaar de leergang hebben gevolgd.

Alle zestien geslaagden verzorgden een korte interactieve eindpresentatie. Daarbij verwees men naar de constructieve en sterke onderlinge band die gedurende de laatste acht maanden werd opgebouwd. Een belangrijke voorwaarde voor een veilige leeromgeving en voor leren van elkaar. Niet alleen zeer intensief, maar ook nog eens gezellig. Drie deelnemers werden tijdens de leergang getroffen door de economische crisis en vonden direct een nieuwe baan, mede dankzij de leergang. In de  What’s-app groep deelde men direct de enthousiaste verhalen over de  inmiddels bereikte successen in de eigen organisaties.

R&ME 28 succesvol.PNG

Achterste rij vlnr: Peter de Bruin, Friesland Campina Leeuwarden; Erwin Huegen, HMI services; Edo Welling, Technisch adviesbureau Swart; Wijnand Ruitenbeek, Heijmans Infra.Tweede rij vlnr: Oege Hoekstra, Friesland Campina Leeuwarden;  Frank van Zijtveld, Crown van Gelder; Iris Oord, DOC Kaas; Guido van den Hombergh, Akzo Nobel Herkenbosch; Gijs Wieland, Friesland Campina Borculo; Be Wever, GDF Suez Electrabel, Engie. Derde rij vlnr:  Lars Kuijper, DNV-GL; Edwin Sparnaaij, RWG,  Joost Vorselaars, Kerry Ingredients; Christiaan Niemeijer, Gasunie / Litecad;  Wilbert Engelen AKZO Nobel Herkenbosch. Vooraan: Corstiaan Alessie, Nuon

Alle zestien nieuwe R&ME-ers werd ook gevraagd om hun persoonlijke ontwikkeling in korte steekwoorden te beschrijven. Vrij geciteerd: “If you don’t ask the right questions, you don’t get the right answers. Only the inquiry mind solves problems”. “Met zelfvertrouwen onbevangen voor een groep staan, zelfs in vreemde omgevingen”. “doorvragen, doorvragen, doorvragen”. “Keep calm and let the Reliability Engineer handle it”. De deelnemers bedankten de begeleiders vanuit NVDO Partner CoThink voor de betrokken en  professionele ondersteuning. 

Op 10 maart 2016 gaat de dertigste editie van de Leergang Reliability & Maintenance Engeneering van start. Wordt u de nieuwe verbeteraar in Asset Management? Kijk hier voor het programma, het rooster, de kosten en aanmeldmogelijkheid.

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact