CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

Geslaagde R&ME Alumni middag bij NedTrain in Haarlem

Alumnidag Nedtrain 1.jpgOp 25 november waren de R&ME’er bij elkaar op de Alumnimiddag bij NedTrain. Gastheer was Casper Pennock, reliability & maintenance engineer bij de afdeling facilitair bedrijf. De middag bestond uit een introductie van NedTrain, een rondleiding door de verschillende werkplaatsen, een discussie over in- of uitbesteden van onderhoud en als afsluiting een presentatie over de relatie tussen Lean en het vakgebied van de R&ME’ers.

Rondleiding door werkplaatsen NedTrain Haarlem

Alumnidag Nedtrain 2.jpgNa een boeiende presentatie (klik hier voor de film) over NedTrain trokken we veiligheidsschoenen aan gingen richting de werkplaatsen. Hierbij viel vooral op hoe groot en schoon het was. Treinen stonden, zonder wielstellen, geparkeerd op bokken zodat men er optimaal bij kon. Kleine hovercrafts verzorgden het verplaatsen van de trein. Nieuwe treinen, vers geschilderde treinen, gerenoveerde treinen. We zagen ze allemaal voorbij komen. We stonden wat langer stil bij de wielstellen waarbij de assen werden voorzien van nieuwe wielbanden. Een afdeling waarbij Casper direct betrokken is om de cyclustijd te verkorten.

Uitbesteden van onderhoud?

Alumnidag Nedtrain 3.jpgNa de presentatie legde Casper ons een uitdaging voor. Welke criteria hanteer je voor het wel of niet uitbesteden van onderhoud aan specialistische machines? Plenair stelde de groep de basis op voor een besluitvormingsanalyse, hier werd gewerkt aan verdieping door de R&ME’ers. Casper had nu een aantal criteria die hij kon uitwerken om met de betrokkenen tot een besluit te komen. Een mooi voorbeeld van het doel van de middag: voor en door R&ME’ers.

Presentatie Lean het het vak van R&ME’ers

Alumnidag Nedtrain 4.jpgNa de besluitvormingsanalyse was het de gelegenheid aan Hans Struiksma, maintenance engineer en Lean Worker om meer te vertellen over Lean & R&ME. De R&ME’ers zijn geen onbekende van de Lean Toolbox. Tijdens de leergang zijn met de verschillende Lean tools geoefend. Hans ondersteunt Casper bij de cyclustijdverkorting van de wielstellen. De presentatie werd een interactieve discussie over de aanpak en de ervaringen. De R&ME’ers mengden zich actief in discussie en voegden daar hun eigen ervaringen en tips aan toe. De sfeer was heel open, iedereen voegde zijn deel. Het was een bijzondere ervaring om iedereen zo betrokken te zien.

Na een dankwoord werd de middag afgesloten. Het was bijzondere bijeenkomst. De open sfeer, goede en kritische discussies hebben hier zeker aan bijgedragen. Namens alle deelnemers, Casper en Hans bedankt voor de mooie middag!

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact