CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

CoThink & IBM Operations Insight Innovation Day

De combinatie van Big Data Tools en de RATIO methode werpt zijn vruchten af. En we durven het bijna niet te zeggen: als je het probleem niet kunt formuleren kom je met Big Data ook niet veel verder..

Niets is zo krachtig als effectieve problem solving methoden en vaardigheden combineren met intelligente tooling. Een aantal jaar geleden hebben we voor het eerst uitgeprobeerd wat de combinatie van intelligente Big Data tools met de RATIO aanpak op kan opleveren in een ICT omgeving. Het resultaat was een indrukwekkende daling in aantal incidenten (50% per jaar). We konden de incidenten beter en structureel oplossen en voorkomen. En we konden met behulp van tooling het gros van de P1 verstoringen voorspellen voordat het een echte verstoring werd. Big Data hielp ons om te vinden wat we niet zochten: patronen, trends en correlaties. Juist daarmee hadden we de sleutel in handen om te komen tot oorzaken van echt complexe problemen. Ook de combinatie van Risico Analyse met Machine Learning wierp de nodige vruchten af. Machine Learning voorspelde welke changes nu het grootse risico gaven. Zodoende konden we de krachtige Risico Analyse methode selectief loslaten daar waar het ons het meest ging helpen.

Begin 2017 kwam CoThink in contact met de Cloud divisie van IBM NL, en specifiek de club die bezig is met voorspellende tooling op gebied van service management en operations. IBM heeft in hun tools inmiddels een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van voorspellen van problemen. Geautomatiseerd herkennen van patronen, trends en correlaties. Op 15 September presenteerde IBM de allernieuwste innovaties op dit gebied op hun Netcool Operations Insight Innovation Day. CoThink was natuurlijk present, en Martijn Maas heeft het publiek mogen inspireren met een lezing over hoe de combinatie van tooling met een krachtige aanpak het verschil kan maken. Dit zal zeker niet de laatste stap zijn die we zetten met betrekking tot RATIO en Big Data, dus stay tuned!

Meer info over de cognitive en predictive capaciteiten van Netcool Operations Insight vind je hier.

Wil je meer weten over het voorkomen en reduceren van problemen met de combinatie RATIO en Big Data tools, neem dan contact op met Martijn.

Een blog van Martijn over problemen voorspellen en voorkomen met Big Data vind je hier.

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact