CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.Publicaties

Publicaties

Categorieën

Laatste publicaties

Erotetiek: de ‘Huh?’ van paradox

Ik meen dat een paradox vooral in je denken ontstaat: een verbeelding of redenering die niet klopt. Dat komt omdat je iets niet weet of niet begrijpt maar soms is het een stomme redenering. Vaak gewoon niet waar.

Lees meer

Holistisch denken

Het houdt me al lang bezig: Wat is rationeel eigenlijk? Het lijkt op verstandig. Wie verstandig is neemt rationele besluiten: gebaseerd op feiten en onderbouwd met een goede, logische verklaring.

 

Lees meer

Runaway train crash Australia, 2018 November 5th

Australia, November 5th 2018. A fully laden, 3 km long ore train was deliberately derailed about 120 km out of Port Hedland WA, destroying 1.5 km of track and costing BHP billiton an estimated $55m a day until the track was repaired.

Lees meer

Data analytics voor Reliability Engineers

Door Bart Smit. Data Analytics wordt een belangrijke tool voor de Reliability Engineer. Met behulp van Data Analytics is de Reliability Engineer in staat om patronen te vinden die je gebruikt om te verbeteren. Voor mij is het een steeds belangrijkere tool tijdens het faciliteren. 

Lees meer

Zimbabwe crackdown: "Small" intervention, unforeseen consequences

This Event Map displays the unforeseen consequences of an action by the government of Zimbabwe.

Lees meer

Probleem filosofie

Achter alles wat we doen, gaat een filosofie schuil die ondersteunt wat we doen.

Lees meer

Nieuwsbrief November 2018

Top CoEvent voor het 10 jarig bestaan van CoThink ... en andere leuke nieuwsberichten!

Lees meer

VU-ziekenhuis Amsterdam deels gesloten

Dinsdag 23 oktober trof een computerstoring het VUMC Amsterdam. Hierdoor werden de poliklinieken en spoedeisende hulp gesloten. De oorzaak van de computer storing is niet bekend maar is op dit moment wel opgelost of onder controle. Hoe is onbekend maar leent zich prima voor een snelle ProbleemAnalyse waardoor de goede vragen worden gesteld.

Lees meer

Grote treinstoring in Amsterdam

Op 22 augustus crashte het verkeersleidingsysteem van Prorail in Amsterdam. Daardoor werd het treinverkeer in Amsterdam en omstreken stilgelegd. De oorzaak lag in het feit dat een dief een treintunnel van Schiphol in rende én dat er een software fout was.

Lees meer

Erotetiek: May the Force be with you

Vragenstellen is belangrijk. Vragen waar het toilet is, of er nog iets te eten is of wat er op tv komt. Een vraag kan echter veel meer teweegbrengen. Het kan mensen in actie brengen als je vraagt om advies of hulp. Er is een stroom aan artikelen over het belang van vragenstellen om contact te maken. Het blijkt in allerlei onderzoeken dat het stellen van vragen relaties verdiept, samenwerking effectiever maakt en dat mensen zich daardoor meer gezien voelen.

Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. ...
 6. »
 7. 11
 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact