CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Nieuws

Nieuws

Succesvolle RCA toepassing bij Darling in Son.

Hoe effectief is training? Dat is een belangrijke vraag voor de trainer, de deelnemers en de opdrachtgever. Het antwoord is nogal eenvoudig: Als je het na de training toepast in de praktijk en als je fan geworden bent.

RATIO Fan.JPG

De afronding van een RCA training vind ik telkens een bijzonder moment. Bijzonder omdat het een voorlopig afscheid is van deelnemers die een intensief leertraject hebben doorgemaakt. En ook omdat ik allerlei indrukken krijg over het vervolg. Gaan deze mensen de methodiek gebruiken? Gaan ze ervaren dat meer storingen sneller opgelost worden? Zal het gesprek over afwijkingen nu echt meer ‘to the point’ zijn?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik soms denk dat dat niet het geval zal zijn. Als er niemand is om het voortouw te nemen, gaat het niet werken. Dan hebben individuele deelnemers nog steeds baat bij de training maar het bedrijf plukt er onvoldoende de vruchten van.

Veel vaker zie ik dat er wel concrete plannen en voornemens zijn. En soms maak ik me nergens zorgen omdat ik op de laatste trainingsdag al zie dat het al werkt.

Zo ging het in Son. Eind 2017 hielden we daar de RCA training in het kader van het verbeteren van het onderhoudsproces. De laatste trainingsdag dreigde te sneuvelen omdat het te druk was: een onderhoudsstop, actuele problemen, de waan van de dag . . . . De dag werd uitgesteld omdat er geen tijd was geweest om de eigen praktijkvoorbeelden uit te werken. Tja . . . je begrijpt wel wat ik toen dacht.

Begin Maart 2018 was er dan toch de laatste trainingsdag. Niet iedereen was er maar Niels, de maintenance engineer had met de monteurs Theo en Henk, vier praktijkvoorbeelden uitgewerkt. Niet alleen uitstekend gedaan maar het bleek dat de monteurs zijn grootste fans waren. Zij gaan er zeker voor zorgen dat Event Mapping de standaard wordt voor de fabriek.

Door: Dirk Vollenhoven

« Terug naar het overzicht
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact