CoThink

Menu
 1. Nederlandse website
 2. English website
 3. Site francais
 4. Deutsche website

.Nieuws

Nieuws

Onderzoek naar Complex Problem Solving

Het wordt wel de vierde Industriële Revolutie of genoemd, In de kern gaat het daarbij om het “ver-internetten” van de fysieke wereld. Of het nu gaat om een machine op de werkvloer of een tandenborstel thuis, alles wordt uitgerust met betere sensoren om waar te nemen en te registreren en voorzien van internetconnectie. De potentie in efficiency-verbeteringen zijn zeer groot, maar de complexiteit neemt navenant toe.  Het oplossen van problemen wordt er daardoor niet altijd gemakkelijker op. 

Het World Economic Forum publiceerde in Januari het rapport “The Future of Jobs” waarin een enorme verandering wordt aangekondigd in de benodigde kennis- en vaardigheden van medewerkers om succesvol te (blijven) in de komende 5 jaar. Hieruit blijkt “complex problem solving” gemiddeld als verreweg de belangrijkste vaardigheid voor alle sectoren naar voren te komen.

Voor CoThink is dit goed nieuws want problem solving is onze passie en core-business. Maar het roept ook wat vragen bij ons op, bijvoorbeeld:

 • Wat bedoelt het W.E.F. nu precies met Complex Problem Solving?
 • Hoe meet je nu in hoeverre iemand die vaardigheden heeft?
 • Hoe is het nu werkelijk gesteld met de Complex Problem Solving skills binnen bedrijven in Nederland?
 • Hoe kun je meten in hoeverre complex problem solving in bedrijfsprocessen en structuren opgenomen is en ondersteund wordt?

In September starten 2 studenten van de Hogeschool Rotterdam een onderzoekstage over dit onderwerp. Gedurende 5 maanden gaan David Veldhoen en Michel den Otter aan de slag om antwoorden en verdieping te krijgen op de genoemde vragen. Dit zal voor u en voor ons een belangrijke sleutel zijn om het Nederlandse bedrijfsleven op voorsprong te houden in de 4e industriële revolutie! Wellicht komt u David en Michel nog tegen tijdens hun onderzoek. Mocht u nu zelf al ideeën hebben of over het onderwerp Complex Problem Solving willen sparren neem dan gerust contact op met ons

« Terug naar het overzicht
 1.  Faciliteren
 2.  Trainen
 3.  Implementeren
 4.  Contact