CoThink

Menu
  1. Nederlandse website
  2. English website
  3. Site francais
  4. Deutsche website

.Nieuws

Nieuws

Laatste publicaties

Problem Solved: 1 nieuwe CoThink collega!

Als problem solvers helpen we onze klanten met het oplossen van problemen. Maar wij CoThinkers hadden laatst zelf ook een probleem. Geen zorgen hoor, het gaat goed met ons, echter er is te weinig plek in onze agenda’s voor alle toffe dingen die we voor en met onze klanten mogen doen.

Lees meer

RATIO in lesprogramma HBO-ICT

De RATIO-aanpak is vanaf nu een officieel onderdeel van het lesprogramma van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen ICT opleiding.

Lees meer

’s Werelds eerste lichting officieel getrainde Major Incident Managers is een feit!

5 getalenteerde Major Incident Managers (MIM) hebben de leergang Next Level Major Incident & Problem Solving met veel enthousiasme gevolgd. Ze gaan in de komende weken een officiële checkout sessie faciliteren als een soort examen. Daarna volgt er een officiële afsluiting met presentaties van alle deelnemers. Dat is het ook het moment dat ik de certificaten en faciliteer sets mag overhandigen.

Lees meer

Geslaagde FiRM bijeenkomst bij de Nederlandsche Bank

Op 18 november hield de FiRM zijn bijeenkomst bij De Nederlandsche Bank (DNB). De FiRM is een besloten groep van Facilitators in RATIOnele Methoden en komen 1 á 2x per jaar samen om ervaringen te delen, om elkaar te inspireren en om bij te praten. Leden van de FiRM hebben de RCA Facilitator training gevolgd en zijn expert in het faciliteren van Complex Problem Solving.

Lees meer

Nieuwe CoEvents onderweg!

We hebben een aantal inspirerende Co-Events in petto voor je! We gaan met elkaar inspireren, netwerken, kennisdelen, ervaringen uitwisselen .. en dat allemaal in de context van problemen oplossen en voorkomen! Ben je er bij?

 

 

Lees meer

Co-Event: Teamwork in Problem Solving. André Kuipers komt ook

Zullen we kennismaken op ons Co-Event: Teamwork in Problem Solving. André Kuipers komt ook! Bij CoThink werken we alweer 10 jaar aan het voorkomen en oplossen van problemen. En dat vieren we op 3 oktober 2018.

Lees meer

CoThink bij Euromaintenance 4.0

CoThink is er trots op aanwezig te zijn bij Euromaintenance 4.0 op 26 en 27 September 2018 in Antwerpen met twee bijdragen: een presentatie met als titel “Complex problem solving in a 4.0 World” en een “Masterclass Complex Problem Solving” van een hele dag.

 

Lees meer

Nieuw: voorbeelden van Doorbroken Barrières en Bevorderende Omstandigheden

Doorbroken Barrières (DB) en Bevorderende Omstandigheden (BO) zijn essentiële onderdelen van de Event Map. In onze training oefenen we hier dan ook veel mee. Om je te helpen om de betekenis van DB's en BO's nog beter te doorgronden hebben we een aantal voorbeelden verzameld die we in onze ervaring bij facilitaties zijn tegengekomen.

 

Lees meer

300 nieuwe problem solvers bij Stora Enso Langerbrugge

Stora Enso Langerbrugge vlakbij Gent is een papierfabriek waar gerecycleerd papier voor kranten en magazines wordt gemaakt op basis van 100% afvalpapier. Om de processen en installaties optimaal te benutten is de start gemaakt met een Lean programma. Een van de onderdelen is gestructureerd problemen oplossen en voorkomen met  Root Cause Analyse.Stora Enso Langerbrugge vlakbij Gent is een papierfabriek waar gerecycleerd papier voor kranten en magazines wordt gemaakt op basis van 100% afvalpapier. Om de processen en installaties optimaal te benutten is de start gemaakt met een Lean programma. Een van de onderdelen is gestructureerd problemen oplossen en voorkomen met  Root Cause Analyse.

Lees meer

Succesvolle RCA toepassing bij Darling in Son.

Hoe effectief is training? Dat is een belangrijke vraag voor de trainer, de deelnemers en de opdrachtgever. Het antwoord is nogal eenvoudig: Als je het na de training toepast in de praktijk en als je fan geworden bent.

Lees meer

Geslaagde FiRM bijeenkomst bij Strukton Rail

De Facilitators in RATIOnele Methoden (a.k.a. de FiRM) waren op 14 maart te gast bij Strukton Rail in Amersfoort. Op het terrein van de winterschool van Strukton Rail in Amersfoort ontvingen René Obbes, Robert Schuil en Jan Bouman ca. 30 Facilitators van uiteenlopende bedrijven zoals de Belastingdienst, MaxGrip, Politie NL, KPN, Fujitsu, Jansen Biologics.

Lees meer

Next Level Major Incident & Problem Solving training

In 2018 starten we met onze vernieuwe leergang Major Incident & Problem Manager voor ICT professionals. Wil jij als Major Incident Manager nog beter worden in het bestrijden van grote incidenten? Wil jij vol vertrouwen de grootste crises bezweren en een structurele bijdrage leveren?

Lees meer

Meer kennis en inzicht na pilot Complex Problem Solving (CPS)

Op 18 januari 2018 vond de pilot CPS workshop plaats op het kantoor van CoThink. Met 14 deelnemers van verschillende klanten hebben Martijn en Dirk een dag geoefend met theorie en oefeningen voor het aanpakken van complexe problemen.

Lees meer

10 years of problem solving!

10 years of Continuous Improvement and Problem Solving! CoThink celebrates its 10th birthday, this calls for a celebration! Stay tuned for the invitation!

Lees meer

KPN Integreert RATIO in Major Incident Management

Ook bij KPN gaat wel eens iets mis. En wanneer dat serieuze impact heeft dan start daar het BeAlert proces. Dat is hun versie van het major incident management proces zoals we in ITIL kennen. KPN wenst om de alsmaar complexer wordende major incidents effectiever en efficienter op te lossen. Ze kozen daarom om hun ruim 30 medewerkers van het KPN SQC (Service Quality Center) te trainen in RATIO vaardigheden en methoden.

Lees meer

CoThink feliciteert Robert de Zeeuw

Robert de Zeeuw, RATIO-facilitator van Janssen Biologics Leiden, werd vlak voor de kerst 2017 vanuit de centrale Johnson & Johnson organisatie gevraagd om een complex vraagstuk met grote impact te faciliteren bij hun leverancier CIPLA in India.

Lees meer

FiRM Bijeenkomst : Leren van ervaringen bij het toepassen van RATIO Methoden

Op 14 maart 2018 vindt de eerste FiRM meeting van 2018 plaats. We hebben met de sprekers een programma samengesteld met het thema “leren van ervaringen bij het toepassen van RATIO Methoden”.

Lees meer

Big Data & Problem Solving: dare to stop searching for what you are looking for

March 22nd 2018 @ Service Manager Dag: an inspiring talk by Martijn about preventing Big Problems using Big Data

Lees meer

Succesvolle Reliability & Maintenance Engineers zetten eerst de feiten op een rij

“Zelfs thuis hebben ze het opgemerkt” vertelde Peter Hoogeland van Nuon. “Veel bewuster stel ik open vragen en zet ik eerst de feiten op een rij, voordat ik tot conclusies kom”. Dat lijkt een open deur, maar ga er maar eens doorheen. Tijdens de leergang heb ik daar flink mee kunnen oefenen. En kon ik die geleerde vaardigheden direct toepassen op Assetmanagement. “Muren zijn drempels geworden”.
 

Lees meer

Seminar Complex Problem Solving een groot succes!

Met ongeveer 100 actieve en enthousiaste deelnemers, was het seminiar Complex Problem Solving op vrijdag 10 februari een groot succes!

Lees meer

Preventing Big Problems with Big Data

Martijn Maas spreekt op een bijeenkomst van de SIG Business Intelligence & Analytics van het Ngi-NGN. Je kunt je nog inschrijven!

Lees meer

Leergang R&ME (30ste) Succesvol afgesloten

Vol trots hebben we de 30ste leergang Reliability & Maintenance Engineering afgesloten. 

Lees meer

Want to predict and prevent major incidents? Stop looking for them!

Nieuwste blog van Martijn Maas over het voorspellen en voorkomen van Major Incidents. 

Lees meer

Seminar Complex Problem Solving

Neem nu gratis deel aan het Seminar Complex Problem Solving op 10 februari 2017! Meer weten over waarom dat belangrijk voor je is en hoe je je aanmeldt?

 

Lees meer

Studiesessie Complex Problem Solving met BEMAS

Op 22 februari verzorgt de BEMAS samen met CoThink (Ron Vonk) een studiesessie over Complex Problem Solving. Ben jij er klaar voor?

Lees meer

Beter zonder regels!

Behoefte aan meer sturing en controle? Dan maar nieuwe regels verzinnen. Niet dus! 

Lees meer

Martijn Moderator M&IT Symposium

Op 26 januari is Martijn Maas moderator op het M&IT Symposium met als thema Digging Digital!

Lees meer

Nieuwsbrief december 2016

Een kleurrijk 2017 gewenst! Lees hier het laatste nieuws en de leuke dingen voor volgend jaar!

Lees meer

Onderzoek Complex Problem Solving

Hierbij nodigen we je uit om deel te nemen aan een korte enquête (slechts 15 minuten) voor het onderzoek naar Complex Problem Solving.
 

Lees meer

Visual IS-IS NOT

Een plaatje helpt. En helemaal bij de IS-IS NIET vragen. 

Lees meer

Why it's so hard to accept the facts...

Heb je ook wel eens eindeloze discussies over feiten? Soms zelfs resulterend in conflicten en geen enkele vooruitgang richting een oplossing? Waarom is het toch zo moeilijk om de feiten te accepteren? 

Lees meer

What's your problem?

Problemen oplossen? Ja, leuk, maar wat is een probleem eigenlijk? En hoe ziet een oplossing eruit?

Lees meer

Jaarcongres KNVI, Ngi-NGN en SOD, Do it Yourself!

Op 10 november 2016 vond het jaarcongres van de KNVI, Ngi-NGN en SOD met de titel Do it Yourself!plaats. CoThink organiseerde een Track met 4 lezingen en had een stand. We hebben genoten!

Lees meer

Get out of the State of Disorder

Probleem voor je kiezen en geen idee hoe je het moet oplossen? Vind de oplossing in de nieuwste blog van Jaap.

Lees meer

Different impact

In deel 3 gaat Martijn verder in op de betekenissen van het woord impact. Wat is het verschil tussen impact tijdens de uitvoering van een change en daarna? Lees het hele artikel hier.

Lees meer

Problem Solving and the Cynefin Framework, Chaotic Problems

In deel 4 gaat Jaap in op chaotische problemen. Hoe handel je als een situatie uit de bocht vliegt en de boel eerst moet stabiliseren? Lees het hele artikel hier.

Lees meer

What else is the impact of “impact”?

In zijn tweede blog over "impact" gaat Martijn in op 3 andere interpretaties van het woord en de gevolgen voor het inschatten van risico's. Vind het volledige artikel hier.

Lees meer

Onderzoek naar Complex Problem Solving

Het wordt wel de vierde Industriële Revolutie of genoemd, In de kern gaat het daarbij om het “ver-internetten” van de fysieke wereld. Of het nu gaat om een machine op de werkvloer of een tandenborstel thuis, alles wordt uitgerust met betere sensoren om waar te nemen en te registreren en voorzien van internetconnectie. De potentie in efficiency-verbeteringen zijn zeer groot, maar de complexiteit neemt navenant toe.  Het oplossen van problemen wordt er daardoor niet altijd gemakkelijker op. 

Lees meer

Wat is de impact van "impact"?

De eerste blog in een serie van 4 van Martijn is uit over de "Impact van Impact".

Lees meer

Problemen oplossen met Cynefin, Simpele problemen

Cynefin is een besluitvormings framework voor het categoriseren van complexe problemen. Maar hoe gebruik je dit framework?

Lees meer
  1.  Faciliteren
  2.  Trainen
  3.  Implementeren
  4.  Contact